Belföld

Kordonokkal és biztonságiakkal készülnek Orbán Viktor ünnepi beszédére a veszprémi várban

rtl.hurtl.hu

2023. október 22. 17:31

Egy térnél feljebb a turistákat sem engedik be.

„Már az Óváros téren kordonok állták az utam és a biztonsági szolgálat (elég sokan óvják már a helyszínt) egyik embere közölte velem, most nem mehetek fel a várba” – írta Katanics Sándor veszprémi önkormányzati képviselő a Facebookon (a posztot a Telex vette észre).

A helyszínen Orbán Viktor miniszterelnök tart beszédet október 23-a délutánján. A képviselő kiderítette, hogy épp ottjártakor zajlott a biztonsági ellenőrzés, amelynek keretein belül rendőrök és tűzoltók járták végig a helyszínt.

A képviselő hozzátette: „Egy másik őr azt mondta, ma már nem lehet felmenni a várba, illetve nincs információja, mikor lehet ezt megtenni legközelebb” – tette hozzá. A veszprémi önkormányzat tájékoztatása szerint október 23-án reggel 8 órától este 20 óráig nem lehet autóval behajtani a veszprémi Óváros tér, Vár utca és Szentháromság tér területére.

Orbán Viktor beszéde délután háromkor kezdődik. A miniszterelnök veszprémi látogatása még a kormány október 23-i programjában sem szerepel, az eseményre a közmédia kivételével a sajtót sem engedik be.


Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

#Belföld#veszprém#október 23#ünnep#beszéd#orbán viktor#kordon#biztonsági őr

Címlapról ajánljuk