Belföld

Kovács Kokó István: Ha marad a Gyurcsány-kormány, ma már nincs sport

rtl.hurtl.hu

2023. október 14. 9:01

Az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó egy interjúban beszélt arról, miért ült be Orbán Viktor mögé, és mit kapott cserébe a politikától. 

Veiszer Alindának adott interjút Kovács Kokó István, aki a Telex beszámolója szerint kijelentette, hogy nem kapott semmit cserébe azért, hogy 2002-ben ott ült a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésének a színpadán, Orbán Viktor mögött.

Az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó elmondta, sok támadás érte emiatt, amiket alaptalannak érzett, és közölte: „én nem lettem a politikának semmilyen szinten a kegyence, tehát az én azóta eltelt életem tökéletesen mutatja, hogy én nem kaptam semmit a politikától sem ingyen, sem szolgálatért.” Hozzátette:

Amire én roppant büszke vagyok, hogy úgy tudtam megmaradni autonóm embernek 53 éves koromra, hogy ebben az országban ez a legnehezebb.

Kovács Kokó István közölte, hogy sportolóként a Fidesz sportpolitikáját támogatta, és kijelentette, hogy nyolc év MSZP-s kormányzás után megrogytak a nagy sportklubok és a Magyar Olimpiai Bizottság is. Az egykori ökölvívó hozzátette:

ha marad a Gyurcsány-kormány, ma már nincs sport.

Nyitókép: Kovács (Kokó) István olimpiai és világbajnok ökölvívó az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete ételt oszt rászorulóknak a segélyszervezet csepeli rendezvényén 2015. december 21-én. Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

#Belföld#kovács kokó istván#kovács istván#politika#orbán viktor#fidesz#mszp#gyurcsány ferenc

Címlapról ajánljuk