Belföld

Orbán Ráhel ismerősének cége óránként 28 740 forintért vizsgálódik a turizmusról

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 8:37

Kevesebb mint három hónap alatt kell lefolytatnia a vizsgálatot Berényi Vince cégének. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) volt stratégiai marketingért felelős igazgatójának cégét bízták meg a Kisfaludy Turisztikai Program által támogatott projektek turisztikai hasznosságának vizsgálatával. Az MTÜ alá tartozó Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. óránként 28 ezer 740 forintot fizet a munkáért Berényi Vince András cégének, a Bluehorn Consulting Kft.-nek – írta meg a Kisfaludy2030 Zrt. beszámolója alapján a 24.hu.

Kevesebb mint három hónap alatt kell lefolytatnia a vizsgálatot Berényi cégének. Korábban mi is megírtuk, hogy az MTÜ egy 70 milliós szerződést is kötött a Bluehorn Consulting Kft.-vel. 

Berényi Vince a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, az egyetemre együtt járt Orbán Ráhellel, a miniszterelnök lányával. Juhász Péter, az akkor még létező Együtt elnöke 2018-ban egy tárgyalásról készült felvételrészletet posztolt a Facebook-oldalára, melyen állítása szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel látható a Magyar Turizmus Zrt. két munkatársával. 


A 444.hu cikke szerint egyikük Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség 150 millióból létrehozott ügynökségének értékesítési igazgatója, a másik résztvevő pedig Berényi Vince, az MTÜ stratégiai marketingért felelős igazgatója volt. Róluk váratlanul a kormányközeli Origo írta meg, hogy 

a miniszterelnök lánya még az egyetemi évek alatt ismerte meg őket.

A Házon kívül járta végig Tiborcz István, Orbán Ráhel férjének állami pénzből épülő-szépülő birodalmát:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#Orbán Ráhel#mtü#berényi vince#közpénz#turizmus

Címlapról ajánljuk