Belföld

Az állam átvenné az elárverezett épületéből kitett gimnázium diákjait és tanárait

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 15:09

Mindenkinek jut hely Rétvári Bence szerint.

Mint arról korábban a Híradó beszámolt, Csepelen talált a Qualitas Gimnázium igazgatója olyan ingatlant, amit ki tud bérelni az iskola, így folytatódhat a tanítás azután, hogy nemrég végrehajtó küldte haza a tanulókat soroksári épületükből.

Az LMP-s Kanász-Nagy Máté az oktatásért felelős belügyminiszterhez fordult írásbeli kérdéssel, azt tudakolva, hogy hogyan előzhették volna meg az alapítványi fenntartású gimnázium épületének elárverezését, és mit tesz a minisztérium a diákok elhelyezése, illetve a pedagógusok tovább foglalkoztatása érdekében – írja a hvg.hu.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy a kormánynak nincs köze az alapítványi fenntartású intézmény pénzügyi és jogi ügyeihez, bár a jogszabályok alapján támogatást adtak az iskolának. Az állami intézményfenntartó, a Klebelsberg Központ Rétvári szerint mindenben segíti a diákok folyamatos iskolai oktatását, ezért felmérte a rendelkezésre álló kapacitásokat, és minden diáknak azonnal felajánlotta a további tanulás lehetőségét. Az érintett pedagógusok számára ugyancsak fel tudnak ajánlani elhelyezkedési lehetőséget – közölte az államtitkár.


Nyitókép: MTI/Katona Tibor

#Belföld#Qualitas gimnázium#soroksár#rétvári bence#közoktatás

Címlapról ajánljuk