Belföld

Feljelentést tesz a gyerekek feje felől elárverezett gimnázium vezetése

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 13. 19:30

Kiskorú veszélyeztetése, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt az ügyészséghez fordul a soroksári Qualitas Gimnázium, ahol kedden végrehajtó jelent meg, és közölte: elárverezték az iskola épületét.

Az ügyészséghez fordul a soroksári Qualitas Gimnázium, ahol kedden végrehajtó jelent meg. Mint arról az RTL Híradó is beszámolt, tanítási időben ürítették ki a gimnázium épületét a végrehajtók, rendőri biztosítás mellett. Mindezt a diákok az osztálytermek ablakából nézték végig, majd mindenkit kihívtak az udvarra, hogy elmondják, elárverezték fejük felül az épületet.


A soroksári Qualitas Gimnázium szerda este sajtóközleményt adott ki a keddi kiürítéssel kapcsolatban.

A magániskola vezetése egyebek mellett azt közölte, hogy 

kiskorú veszélyeztetése, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen az illetékes Központi Nyomozó Főügyészségnél.

A Qualitas Gimnázium álláspontja szerint a szóban forgó épület földhivatalban bejegyzett tulajdonosa a Qualitas Gimnáziumi Alapítvány, míg haszonélvezője jelenleg is a Qualitas Gimnázium. Ezt a földhivatalból kikérhető tulajdoni lappal igazolták.

A magániskola vezetése szerint a végrehajtó jogsértő módon járt el, amikor kiürítette az épületet, mivel 

a végrehajtás tárgyát képező adósság nem a Gimnázium adóssága volt, 

ráadásul a végrehajtó figyelmen kívül hagyta, hogy az árverési vevő nem került tulajdonosként bejegyzésre az ingatlan-nyilvántartásba, és elintézetlen széljegy sem szerepel az ingatlan tulajdoni lapján.

Ezen túlmenően a Qualitas Gimnázium azt hangsúlyozta közleményében, hogy a végrehajtó nem értesítette a kiürítési tervéről a gimnázium vezetését, így szabályszerű értesítés nélkül nem volt jogosult megjelenni sem. 

A történtekkel kapcsolatban az RTL Híradónak az iskola igazgatója, Ott Ferenc szerdán azt mondta, hogy ezen a héten a diákok még online oktatásban részesülnek, jövő héttől normális tanrendben folytatódik a tanév. Az igazgató Orbán Viktornak is üzent. Az RTL Híradója úgy értesült, hogy az a cég, amelyik megvette az elárverezett iskolaépületet, nyitott arra, hogy bérbe adja azt, és úgy folytatódjon az oktatás:

#Belföld#Qualitas gimnázium#csepel#árverés#végrehajtó

Címlapról ajánljuk