Belföld

Teret neveztek el Budapesten a 21 évesen, szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrről

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 9:26

Újpesten az Iglói út és a fóti kereszteződés melletti közterület a Mátyás Balázs Tamás tér nevet viseli.

A 21 évesen, szolgálatteljesítés közben elhunyt Mátyás Balázs Tamás szülei az újpesti önkormányzatnak nyújtottak be indítványt, amelyet előbb a IV. kerületi, majd most a Fővárosi Közgyűlésen is megszavaztak. Így Újpesten az Iglói út és a fóti kereszteződés melletti közterület a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli – írja az énbudapestem.hu.

Korábban Mátyás Balázs Tamás szülei sírva meséltek az RTL Híradónak fiukról, akinek tiszteletére emlékművet állítottak Újpesten. Azt mondták: halála feldolgozhatatlan, egyelőre csak az élteti őket, hogy más fiatalokon segítsenek:


Szeptember 29-én 17 órakor megrendezik a Police Fight Challenge 2023 elnevezésű meghívásos jótékonysági küzdősportgálát az újpesti Kellner Ferenc Sportközpont, Madárfészek Ökölvívó Akadémia sportcsarnokában. A gála Mátyás Balázs Tamás posztumusz rendőr törzsőrmesternek kíván méltó emléket állítani.

2018. február 15-én két rendőrautó karambolozott nem sokkal éjfél előtt Újpesten, a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében. A balesetben három rendőr megsérült: az akkor 21 éves Mátyás Balázs Tamás kirepült a járműből, a helyszínen életét vesztette.

Mátyás Balázs Tamás a IV. kerületi Rendőrkapitányságon szolgált. Az édesapa szerint fiának a tragédia éjszakáján nem is kellett volna dolgoznia. Csak azért maradt szolgálatban, mert azt mondták neki, hogy bajtársainak kell segíteni. 

Nyitókép: RTL

#Belföld#rendőr#tér#újpest#mátyás balázs tamás#hősi halott

Címlapról ajánljuk