Belföld

Bocsánatot kért Gelencsér Ferenc, amiért káromkodott a parlamentben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 20:40

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője párton belül bocsánatot kért, amiért hétfőn káromkodott a parlamentben. A párt vezetése úgy látja, pusztán a történtek miatt nem kellene lemondania.

Párton belül elnézést kért Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, amiért hétfőn trágárkodott a Parlamentben – írja a hvg.hu.

Hétfőn elindult a parlamenti szezon, az Országházban pedig Orbán Viktor is beszédet mondott. Azonban a miniszterelnök beszédénél bizonyára emlékezetesebb volt az, amit a momentumos Gelencsér Ferenc napirend előtti felszólalásában mondott.

Hú, ezt nagyon elbasztam

– mondta a politikus a mellette ülő képviselőtársának, miután befejezte a mondandóját és leült, csakhogy véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofon. A 444 ezután megkérdezte a párt sajtóosztályát arról, hogy Gelencsérnek amúgy mi oka volt káromkodni, amire szűkszavúan csak annyit közöltek, hogy „így látta indokoltnak”.

A lap szerint Gelencsér bocsánatkéréséről Donáth Anna, a párt EP-listavezetője számolt be egy háttérbeszélgetésen. Donáth szerint párttársa „nem élete legjobb beszédét mondta el”, de ettől még nem érzik úgy, hogy le kellene mondania, mandátuma június 11-ig szól.

Gelencsér parlamenti káromkodásával és Orbán arra adott reakciójával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#gelencsér ferenc#káromkodás#parlament#bocsánatkérés#donáth anna

Címlapról ajánljuk