Belföld

Megkergette a szórólapozókat a csepeli alpolgármester, az egyikük fidelitasos vezető lehetett

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 19:54

Borbély Lénárd polgármestert sarazó szórólapokat dobáltak postaládákba fiatalok, kergetőzés lett belőle.

Borbély Lénárd-ellenes szórólapokat hordó fiatalokat kergetett meg Csepelen szerda este a Fideszből eltávolított Ábel Attila alpolgármester – írja a 24.hu. A két fiatal férfi olyan szórólapokat terjesztett, amelyeken a kormánypártból szintén kitolt polgármestert, Borbély Lénárdot próbálják hitelteleníteni.

A lap szerint a szórólapon olvasható politikai totó kérdéseiben azt sugallják, hogy Borbély korrupt, és nem végzi jól a városvezetői feladatát.

Ábel le is videózta a két szórólapozót, akik amikor megszólította őket, gyorsan az ellenkező irányba távoztak. A kergetőzés azonban nem tartott sokáig, mert az alpolgármester a térdműtétje miatt nem tud futni. Ugyanakkor azt állította az egyik szórólapozót felismerte, és ő Páncsics Krisztián, a fővárosi Fidelitas egyik vezetője. A 24.hu elérte Páncsicsot, ő  először azt mondta, nem nyilatkozik, majd azt, hogy nem ő volt a szórólapozó.

Az alpolgármester azóta nem tagja a Fidesznek, miután a párt csepeli alapszervezetének újjáalapításakor nem fogadták el a tagkérelmét márciusban. Akkor Ábel mellett Borbély Szilárd polgármester is kikerült a pártból. Az alapszervezetet feloszlatása Németh Szilárdhoz fűződik, akinek Borbéllyal megromlott a viszonya.

Nyitókép: Németh Szilárd és Borbély Lénárd a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán.

#Belföld#csepel#ábel attila#szórólap#kergetés#fidelitas#németh szilárd#fidesz

Címlapról ajánljuk