Belföld

Közpénzmilliárdokat költöttek a szánkópályára a Normafán, a bíróság megsemmisítette az engedélyeit

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 19:16

A Hegyvidéki Önkormányzat fideszes vezetése úgy költött közpénzmilliárdokat a Normafára épített sífutó- és szánkópályára, hogy perben álltak, így esélyes volt, hogy megsemmisítik a beruházás engedélyeit.  

A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Normafára épített sífutó- és szánkópálya engedélyeit, amelynek tervezésére és kivitelezésére a XII. kerület fideszes vezetése közpénzmilliárdokat költött – írja a Népszava.

A Normafa „rehabilitációjának” 2013-as programja központi eleme volt a történelminek nevezett sportterület helyreállítása, elsősorban a síélet feltámasztás. A Hegyvidéki Önkormányzat a központi költségvetésből kapott forrásokból már megkezdte a kivilágított és hóágyúzott sífutó-, valamint szánkópálya tervezését, ám most megsemmisítették az engedélyeit – derül ki a Védegylet Egyesület vasárnapi közleményéből.

A környezetvédő civil szervezet korábban pert indított a beruházás ellen. A Normafáért aggódok korábban tiltakoztak a tervek ellen: felszólaltak a megvilágítás és a mesterséges hó negatív környezeti hatásai miatt, amelynek előállítására és megőrzésére szerintük alkalmatlan a budai hegyek klímája és magassága. A szervezet állítja,

a Hegyvidéki Önkormányzat annak tudatában költött a hóágyúzott pályákra közpénzmilliárdokat, hogy tisztában volt vele, per zajlik a beruházás ellen, így a fejlesztési munkálatok bármikor leállhatnak.

Hozzátették, a Pest Megyei Kormányhivatal a törvényszék döntése alapján megkezdte az engedélyek átdolgozását.

Nyitókép: A behavazott Normafa 2018. december 15-én. Mohai Balázs / MTI

 

#Belföld#normafa#sífutó#Hegyvidéki Önkormányzat

Címlapról ajánljuk