Belföld

Katonásdi: kirívóan alacsony árakkal csábította az ifjúságot az állam a honvédelmi gyerektáborokba

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 11:07

Nem lehet elég korán elkezdeni.

Pénzzel biztosította a kormányzat, hogy népszerűek legyenek idén a honvédelmi táborok, írja a G7.

Mint írják, az energiaárak elszállását és az infláció megugrását követően a gyerektáborok is megdrágultak, a Táborfigyelő információi szerint  az ottalvós táborok átlagosan 70, a napközisek 45 ezer forintba kerülnek. 

Ezzel szemben a Magyar Honvédség által szervezett, tehát államilag támogatott táborok részvételi díja idén naponta és fejenként 3500 forint volt, ami tartalmazta a szállást, a napi ötszöri étkezést és a programokat is. Így egy ötnapos tábor részvételi díja 17,5 ezer, egy hatnaposé 21 ezer forint volt, írja a portál a Táborfigyelő alapján.

Ennek fényében az sem meglepő, hogy a 2023-as szezon harmadik legnépszerűbb táborozási formája a honvédelmi tábor lett, több mint négyezer résztvevővel.

Mint írják, a táborok rengeteg helyszínen voltak elérhetőek, tematikailag pedig főként a harcászatra voltak felfűzve, de tartottak légvédelmi, logisztikai, felderítő, rádiókommunikációs és önvédelmi táborokat is. Minden táborban megjelentek klasszikus honvédségi elemek, mint az alaki fogások, a testnevelés és a katonai szervezetek bemutatkozása, de volt paintball, elsősegélynyújtás, légpuskalövészet, tereptan, túlélési ismeretek is.

Nyitókép: Résztvevők a Nógrád megyei Bátonyterenyén megrendezett honvédelmi táborban 2021. július 19-én. Fotó: MTI/Komka Péter

#Belföld#honvédelmi minisztérium#gyerektábor#infláció#alacsony ár#állami támogatás

Címlapról ajánljuk