Belföld

Videón is megtekinthető a Mészáros család tihanyi rezidenciája

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 9:33

Három épület, medence, napozóteraszok, sziklakert mesterséges patakkal és két szoboragár. De hol a mezőgazdasági tevékenység?

Videót készített a 444  a Mészáros család tihanyi rezidenciájáról. 


Mint írják, immár az utolsó simításokat végzik, a kertépítés és a füvesítés eredményei is remekül láthatóak.

Ami látható a félhektáros ingatlanon: 

  • három épület
  • medence
  • napozóteraszok
  • sziklakert mesterséges patakkal
  • korona a telek közepén
  • két szoboragár egy kagyló formájú szökőkút tövében

Tavaly novemberi cikkünkben megírtuk:

„Tihany egyik legjobb fekvésű ingatlana kerülhet immár teljes egészében a Mészáros család érdekeltségébe. A telek egy részéről már nyáron megállapodott Mészáros Lőrinc fia, egy októberi adásvételi szerződés alapján viszont egy újabb földdarab is hozzá kerülhet 104 millió forint értékben. A két ingatlanrészért így összesen 404 millió forintot fizethetnek ki.” 

A két ingatlanrészért így összesen 404 millió forintot fizethettek ki.

„Az óvári dombon fekvő telket érintő megállapodás szerint az 5484 négyzetméteres ingatlannak nagyjából a 15 százalékát vásárolta meg ifjabb Mészáros Lőrinc. A telek 104 millió forintért cserél gazdát, de pénzmozgás nem lesz, mert az eladónak, Eppel Jánosnak – aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének az elnöke, korábban pedig a kormányzati tendereken rendre sikerrel szereplő Porsche Hungária vezetője volt – „teljesítési kötelezettsége” áll fenn Mészáros Lőrinc fiával szemben, így a vételárat teljes egészében ebből írják majd le” – írtuk tavaly novemberben.

A „rét és gazdasági épület” besorolású ingatlannak  hivatalosan három tulajdonosa volt: Eppel Jánoson kívül egy másik magánszemély, valamint az ART-COM Kft., utóbbi az idősebb Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealapnak az érdekeltségébe tartozik. A másik magánszeméllyel tavaly nyáron állapodott meg a fiatalabb Mészáros Lőrinc a tulajdonrészének eladásáról.

Mint írtuk, a fiatalabb Mészáros Lőrinc a szerződés aláírásával azt is vállalta, hogy öt évig nem adja el a termőföldet és azt mezőgazdasági tevékenység céljára használja.  

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

#Belföld#mészáros lőrinc#tihany#villa#Videó

Címlapról ajánljuk