Belföld

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy távolítsa el a Szabadság téri szovjet emlékművet

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 11:37

De mit szólna ehhez Putyin?

Javaslatot nyújtott be Kövér Lászlónak a Jobbik két képviselője, Brenner Koloman és Lukács László György, amelyben a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítására szólítják fel a kormányt.

Mint írják „a Szabadság téren álló szovjet hősi emlékmű eltávolításának kérdése a rendszerváltás óta többször is felvetődött, és mindmáig él az eltávolításának igénye. Megjegyzik továbbá, hogy az emlékmű Budapest egyik legfrekventáltabb területén áll, és szerintük idegen a tér, illetve környékének szellemiségétől”.

Az Országgyűlés felkéri a Kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül kezdeményezzen tárgyalásokat az Oroszországi Föderáció vezetésével a Szabadság téren álló szovjet hősi emlékmű eltávolításának ügyében

– írják.

Hozzáteszik: „a lépés aktualitását alátámasztja továbbá az a magyar közvéleményt komolyan foglalkoztató kérdés, hogy a putyini Oroszország központi megrendelésre készült, új történelem tankönyve nyugatról pénzelt fasiszta lázadásnak állítja be az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit, ezért a Jobbik-Konzervatívok szerint a történelemhamisító tankönyv léte nagyon komoly megsértése az '56-os szabadságharcosok emlékének és az egész magyar nemzetnek.". 

Nyitókép: Róka László/MTVA/Bizományosi

#Belföld#szabadság tér#szovjet emlékmű#eltávolít#jobbik

Címlapról ajánljuk