Belföld

„Jézus gyilkosainak eszmei utódairól" beszélt Kövér László, miközben átadott egy internátust

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 18:44

Majd el is mondta, kikre gondolt.

Több mint ezer esztendeje van keresztény oktatás Magyarországon, és csaknem ötszáz éve tart a református oktatás Pápán is – mondta Kövér László szombaton a Pápai Református Gimnázium új internátusának átadásán.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: a keresztyén emberek szerint mindig és csak akkor lehetünk győztesek, ha Jézus követői maradunk. Ezért az egyházi iskolák, miként az elmúlt ezer esztendőben mindig, napjainkban is azzal tehetik a legtöbbet, ha növendékeiket elindítják és megerősítik Jézus követésének útján, írja az MTI.

Kövér szerint azonban „Jézus gyilkosainak eszmei utódai”, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak vagy mint éppen napjainkban „transzhumanistáknak” nevezik magukat, ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet.

 Ez a magyarázata annak is, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta az Országgyűlés elnöke.

Nyitókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Pápai Református Gimnázium új internátusának átadásán 2023. szeptember 2-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#kövér lászló#internátus#jézus#átadás

Címlapról ajánljuk