Belföld

Kövér László szerint most a halál kultúrája ellen kell küzdeni, mert a „lelkünket akarják”

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 13. 14:49

Kövér László fideszes házelnök úgy véli, hogy a nyugati világot a halál kultúrája akarja elpusztítani.

Kövér László vasárnap részt vett a XXVI. Szentkirály Szövetségi Találkozón, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szentistvánon – tájékoztatott az állami hírügynökség. A fideszes házelnök ünnepi köszöntőjében hozzátette: mindezt úgy, hogy megőrizzük szuverén államunkat, megóvjuk és továbbadjuk keresztény kultúránkat, megerősítjük nemzeti összetartozásunkat és megtartjuk hazánk és szülőföldünk otthonosságát.

Kövér László szerint „napjaink viharos időszakában” fontos megnyernünk a diplomáciai csatákat, hogy Magyarország kimaradhasson a szomszédban dúló háborúból, és a másfél évnyi küzdelem után előbb fegyverszünet, majd béke következhessen.

Emellett a fideszes házelnök úgy gondolja, meg kell nyerni a politikai és szellemi csatákat is, melyeket a „nyugati világot elpusztítani akaró, Szent II. János Pál pápa megfogalmazása szerint a halál kultúrájának nevezett erő ellen kell megvívnunk”. Elmondása szerint ezen kultúra erőinek

nemcsak az anyagi javaink kellenek, hanem a lelkünk is.

Hozzátette: a halál kultúrája jegyében fel akarják számolni a nemzeteket, és az azok védelmére hivatott nemzeti államokat.

Kövér László úgy fogalmazott: a küzdelemben Európa nyugati fele, és az általa meghatározott Európai Unió nem áll győzelemre. 2023 derekán az európai valóságot többek között a tömeges illegális migráció, a társadalmi szétesés, az erőszakos genderpropaganda, a demokrácia kiüresítése és a gazdasági lecsúszás jellemzi.

Az eseményen részt vett Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

Nyitókép: Vajda János / MTI

#Belföld#kövér lászló#nyugat#halál#Kultúra

Címlapról ajánljuk