Belföld

„Menjetek haza, menjetek a kurva anyátokba” – biztonságiak mentették ki az alsózsolcai akkumulátorüzem képviselőit

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 8:59

Az akkumulátorfeldolgozásra készülő szlovén Andrada megmutatta a helyieknek a még üres gyártócsarnokot. A térség fideszes képviselője nem ment el az eseményre.

Az Alsózsolcán akkumulátorfeldolgozásra készülő szlovén Andrada csütörtökön este megmutatta a helyieknek a még üres gyártócsarnokot. A vezérkar diákat vetítve próbálta meggyőzni őket, írta az Északhírnök.

Menjetek haza, menjetek a kurva anyátokba

– kiabálták a sorok közül rögtön az elején a lap beszámolója szerint. A jelenlévők kérdéseket tehettek fel az Andrada képviselőinek, a cikk szerint ekkor „elszabadult a pokol”. Kiderült, hogy a polgármester sem támogatja a gyárat. Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője távol maradt az eseménytől. A lap szerint az Andrada képviselőit –  egy férfit és egy nőt – a biztonságiak menekítették ki, mert nem sokon múlt a fizikai atrocitás. 

Szijjártó Péter augusztus végén jelentette be, hogy 4,7 milliárd közpénzes támogatás mellett épül akkumulátor-újrahasznosító üzem Alsózsolcán.

Mérgezések, ismeretlen gázok, áramütés, kigyulladt gyártósor – többek között ilyen balesetek történtek az elmúlt években a komáromi és az iváncsai akkumulátorgyárakban. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: Északhírnök

 

#Belföld#alsózsolca#akkumulátor-hullladék#akkumulátorgyár

Címlapról ajánljuk