Belföld

Ismét nyomoznak Schadl György ellen

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 17:35

Az ügyészség indított nyomozást egy feljelentés alapján, ami szerint Schadl Györgynek ráhatása lehetett a fegyelmi eljárások eredményére.

Hivatali visszaélés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség annak tisztázására, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) jelenleg korrupciós vádak miatt bíróság előtt álló volt elnöke a saját céljai érdekében befolyásolta-e a végrehajtókkal szembeni belső ellenőrzéseket, fegyelmi eljárásokat – írja a hvg.hu.

A cikk szerint az eljárás egy friss feljelentés alapján indult. Eszerint egy vidéki végrehajtó ellen úgy zajlott fegyelmi eljárás, hogy az „nem illeszkedett egyik jogszerű ellenőrzési indokba sem, tehát, nem volt sem átfogó, sem soron kívüli, sem cél-, sem utóvizsgálat, és a gyanú szerint ennek a szabálytalanul lefolytatott ellenőrzésnek az igazi célja az MBVK vezetésével szembenálló végrehajtó ellehetetlenítése volt.”

A feljelentés arra kitér, hogy a végrehajtók ellenőrzését végző Ellenőrzési és Fegyelmi Iroda bár a végrehajtói kar elnökségétől független, de a tevékenységére a gyanú szerint informálisan ráhatása lehetett Schadl György volt elnöknek és az egyik helyettesének.

Az egyik végrehajtó azt vallotta még tavaly novemberben, hogy Schadl „több fegyelmi ügyben lényegében konkrét véleményt fogalmazott meg, ami az adott helyzetben utasításnak is volt vehető, a hivatalvezető felé mindenképpen, de a fegyelmi biztosok sem voltak abban a helyzetben, hogy ellentmondjanak."

Schadl Györgyről legutóbb akkor írtunk, amikor a 24.hu kiderítette, hogy az anyja a tulajdonosa két felszámoló cégnek:


Nyitókép: RTL Híradó.

#Belföld#schadl györgy#nyomozás#fegyelmi#eljárás#ügyészség

Címlapról ajánljuk