Belföld

„Voltak, akik viccesnek találták” – videóra vették a mentősök, ahogy szétvernek egy mentőautót

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 21. 6:33

A Blikkhez eljutott felvételen látni, ahogy hordággyal veri be a rohamkocsi szélvédőjét egy mentős, miközben kollégái bíztatják. Mindhármukat kirúgták. 

Kirúgott három mentőst az Országos Mentőszolgálat, miután szétvertek egy balesetben korábban megrongálódott mentőautót, és erről videókat is készítettek – írta a Blikk. A laphoz eljutott felvételeken látni, ahogy egy mentős hordággyal veri be a mentőautó szélvédőjét, majd sisakban fejjel rohan a járműnek.

A Blikk információi szerint a videók a tatbányai mentőállomáson készültek, és a mentőszolgálat munkatársai között kezdett el terjedni. A lapnak a videókat átadó mentős elmondta:

Sok kolléga nevében mondhatom, megdöbbentő, hogy egyikünk meggyalázza azt a munkaeszközt, amivel életeket mentünk.

A mentőszolgálat szóvivője „értelmetlennek” és „megbotránkoztatónak” nevezte az „értelmetlen cselekedetet”, hozzátéve, hogy tettük „a balesethez kapcsolódó eljárást és a biztosítási ügyintézést is megnehezítette”. Győrfi Pál a Blikknek elmondta, hogy az érintett mentősök ellen fegyelmi eljárást indítottak, majd elbocsájtották őket, és az okozott anyagi kárt is meg kellett téríteniük.

A Blikknek egy jogász elmondta, hogy a kirúgott mentősök még örülhet is, mert akár büntetőeljárást is indíthattak volna ellenük szándékos rongálás, de akár garázdaság miatt is.

Nyitókép: Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#mentőautó#mentős#rongálás#szétverte#omsz

Címlapról ajánljuk