Baleset-bűnügy

Szándékosan kilyukasztotta a gázcsövet, hogy megölje volt barátnőjét

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 12:10

A nőnek még a kutyáját is ellopta.

A Nyíregyházi Törvényszék 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől való eltiltásra ítélte azt a férfit, aki betört volt barátnője házába és kilyukasztotta a gázcsövet, hogy megölje, közölte az ügyészség. A férfi büntetett előéletű, a kapcsolatuk 2021 nyarán kezdődött, az italozás miatt azonban megromlott kettejük viszonya. 2022 márciusában újra találkoztak, de aztán hamar ismét rosszra fordultak a dolgok.

Március 7-én, amíg a nő dolgozott, a férfi betört a házba, és kilyukasztotta a gázcsövet, tisztán azzal a szándékkal tette, hogy megölje a volt barátnőjét. Amikor a nő hazaért, észlelte a gázszagot és a megrongált gázcsövet. A férfi azt állította, hogy a nő kutyái okozták a kárt. Másnap reggel újra betört a férfi, kinyitotta a gázcsapot és elvitte a nő kutyáit is. Amikor a nő és munkatársa megpróbálták kicserélni a sérült gázcsövet, újra észlelték a gázszagot, és értesítették a rendőrséget.

Az elkövető és védője az ítélet ellen fellebbezett, de a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú ítélet törvényes és megalapozott volt. A fellebbviteli főügyészség szerint a férfi szándéka a nő életének kioltása volt, és csak a véletlenen múlt, hogy nem történt gázrobbanás. Ezért indítványozták az ítélet helybenhagyását. Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#gázcső#rongálás#kísérlet

Címlapról ajánljuk