Belföld

16 évesen megölte apját, most hajléktalanoknak segít a Máltai Szeretetszolgálatnál

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 6:41

Diplomát szerzett, és egy vidéki városban intézményvezetője lett a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedőjének a nő, aki kamaszként élve eltemette édesapját. 

A Máltai Szeretetszolgálat intézményvezetőjeként hajléktalanoknak segít az a nő, aki 16 évesen anyjával és barátjával együtt megölte, majd élve eltemette édesapját – írta a Blikk. Gy. Renáta 11 évet kapott a gyilkosság miatt, és feltételesen jóval korábban szabadulhatott.

A férfi megölése miatt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt összesen 61 év szabadságvesztést kapott 6 vádlott 2011-ben. A férfit azután ölték meg, hogy a férj italozó életmódja és féltékenysége miatt megromlott házassága. Megölését felesége, valamint Gy. Renáta és akkori udvarlója tervezte el.

A férfit egy kocsmában leitatták, miközben nyugtatót kevertek az italába. Miután hazatámogatták, ágyba rakták, felesége és lánya udvarlója feszítővassal többször fejen vágta, az udvarló konyhakéssel nyakon is szúrta.

Hazatérő lányát az anya azzal fogadta: „üssed, mert még él”. A lány erre bement a szobába, és feszítővassal többször fejen ütötte az apját. Ezután a vámospércsi temetőbe vitték, ahol egy gödörbe lökték. 

A férfi még mindig élt, ezért ásóval a mellkasára ütöttek, majd rátapostak, végül betemették a gödröt, letakarták ágakkal. Másnap visszamentek ellenőrizni, nem szabadult-e ki az élve eltemetett áldozat.

A férj családjának bosszújától tartva három kiskorú gyerekével, lányával és annak udvarlójával Debrecenbe költözött az asszony, miközben a faluban híre ment, hogy megölhették az eltűnt férfit. Az udvarló apja telefonon kérdőre is vonta a fiát, mire az elismerte, hogy megölték a férfit. Az apa erre felhívta a rendőrséget. A gyilkosság után öt nappal már el is fogták mind a hat elkövetőt.

A lány szabadulása után a Máltai Szeretetszolgálatnál kötött ki, ahol az egyik hajléktalanellátó intézmény vezetője lett. A Blikknek a szervezet kommunikációs igazgatója elmondta:

Az érintett dolgozó hét éve főállásban végez felelősségteljes munkát hajléktalan emberek között, diplomát szerzett, és bebizonyította, hogy képes és alkalmas magas szintű segítő munkát végezni.

Romhányi Tamásnak a lapnak elmondta, hogy a Szeretetszolgálat a megalakulása óta foglalkoztat a társadalom peremére szorult személyeket, köztük börtönviselt embereket, hozzátéve, hogy „sokan közülük ma már más munkahelyeken dolgoznak, családot alapítottak, és a helyi közösségek elfogadott, megbecsült tagjaivá váltak.”

Renáta egy vidéki városban,  a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedőjének, a Gondviselés Házának az intézményvezetője, és a szervezet nyíltan, arccal és névvel vállalja őt: sajtónyilvános eseményeken vesz részt, újságoknak nyilatkozik, fotókiállításon szerepel – írta a Blikk. A lap megkereste a nőt, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Nyitókép:A Magyar Máltai Szeretetszolgálat feliratával és címerével díszítve egy MÁV Start Zrt 480-as sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdony. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Belföld#máltai szeretetszolgálat#gondviselés háza#gyilkos#börtönviselt

Címlapról ajánljuk