Belföld

Kiderült, mi történt Barabás Évivel, hogy mik az intő jelek egy pasinál, és meddig nőhet még a benzin ára

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 19:57

Véget ért a Celebrandi, a hírességek eldöntötték, kivel szeretnék folytatni a műsoron kívül. Barabás Évi először szólalt meg a balesetéről, két hónapja ugyanis ezért nem lehet őt látni az RTL képernyőjén. Két új Cápát dobnak a mélyvízbe a műsor készítői, a napokban megmutattuk azt is, kik ők. Beszámoltunk arról is, hogy Soros György alapítványa kivonul az Európai Unióból, hogy tovább drágult a benzin, de újabban a répa is, valamint részleteket tudtunk meg a békéscsabai hotelben megkéselt bokszedző haláláról. Ezek a hét videói. 

Egyik legnézettebb riportunk volt a héten, amelyben megmutattuk, hogyan izgulta végig fia koncertjét Erős Antónia. A 14 éves Matyinak Street Sixteen nevű zenekara már másodszor lépett fel a Szigeten.


Billie Eilish először járt a Szigeten – rajongói remélik, nem utoljára. A világsztár énekesnőt egy belvárosi parfümériában látták Budapesten, a nem mindennapi találkozásról persze fotók is készültek, amiről a bolt Instagram-oldalán számolt be. Billie Eilish a családjával és turnécsapatával toppant be az üzletbe vásárolni.

Nem reprezentatív, de nemzetközi felméréseink a Szigeten

Megkérdeztük a Szigeten bulizó külföldieket, hogy mi jut eszükbe Magyarországról. Progresszívnak és nyitottnak látják, és bár Orbán Viktor politikáját és az LMBTQ elleni kampányt ismerik, amikor itt vannak nálunk, a saját bőrükön sosem tapasztalják ezeket. 


Mik a legtaszítóbb tulajdonságok egy nőben? Ezt kérdeztük a férfiaktól, hogy felmérjük, hogy számukra mik az intő jelek egy nő viselkedésében. Íme a válaszok:


És vajon melyek azok a férfi tulajdonságok, jellemzők, amelyek azonnal elijesztik a nőket? A hölgyeket erről kérdeztük:

Atlétikai vb

A Sziget után újabb világeseményre készül Budapest, az idei év augusztusa kiemelkedő lesz a turizmus szempontjából. A Szállodák és Éttermek Szövetségénél azt mondták, a hétvégén kezdődő atlétikai vb idején telt házzal üzemelnek a fővárosi szálláshelyek, és azokat akár 20 százalékkal is magasabb áron tudják értékesíteni, mint tavaly.


Aki jegyet venne az atlétikai vb-re, magyartalan szöveggel is meg kell küzdenie – számoltunk be szintén a Híradóban. Néha ugyanis nem könnyű megérteni, mit akar közölni az esemény jegyértékesítő felülete. 

Till Anilla rekordja

Rekordidő alatt teljesítette Till Anilla a Kék Kör túraútvonalát. A fiatal pásztói nő 72 nap alatt teljesített a 2550 kilométert. A Corvinus Egyetem doktorandusz hallgatója máris a következő útvonalon gondolkodik.

Közélet

Kivonul az Európai Unióból a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok nevű szervezet, mert szerintük az unió és a tagállamok kormányai már elég támogatást adnak a demokrácia és a jogállamiság erősítését és védelmét szolgáló programokra. Hogy ehhez mit szól a Fidesz és a támogatott szervezetek, az kiderül a Híradó riportjából: 


200 szakdolgozó nem akar önként vállalni túlmunkát szeptembertől a Debreceni Klinikán. Azért döntöttek így, mert júliusban kaptak ugyan 18 százalékos béremelést, de a túlmunkáért járó pénzük ugyanannyi maradt. A klinikai központ az RTL Híradónak tagadta, hogy a szakdolgozók felmondták volna a túlmunkát.

Már a répa is drágul

Egyetlen hónap alatt majdnem duplájára drágult a sárgarépa, a terméktanács szerint kevés termett belőle. Ezentúl pedig tartósan magasabb zöldségárakra számítahatunk, a vöröshagyma is 73 százalékkal többe kerül, mint tavaly. 


Tovább drágult a benzin is, két hónap alatt majdnem 60 forinttal. A Híradónak nyilatkozó elemzők szerint ez főleg külső tényezők miatt van, ezért nem várható javulás. 

Rosszkor voltak rossz helyen

Rendőrök foglalták le egy család kocsiját, miután kiderült: a szabályosan, autókereskedésből vásárolt autó lopott. Pedig az állami nyilvántartás szerint a családi autó előélete tiszta volt, a kormányablakban gond nélkül át tudták íratni. A jogrendszer a jóhiszemű tulajdonost alig védi.


Késelés történt egy békéscsabai hotelben, és kiderült, Szabó Sándor korábbi sportoló, küzdősportedző az áldozat. Egy vendég késelte halálra. A 27 éves férfi elmenekült, de másnap reggel feladta magát a rendőrségen. 


Hangokat hallott, ezért ölte meg alvó édesanyját egy férfi a XVI. kerületben – újabb gyilkosság rázta meg a közvéleményt a napokban. Egy buli után támadt rá az anyjára, nem menekült el, a házukban fogták el a rendőrök. Egy hónapig most az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik.

Pusztul a természet

Nem csitulnak az erdőtüzek, sőt, egyre több helyen kap lángra a növényzet. Már több mint 10 ezer embert kellett kitelepíteni az erdőtüzek miatt Spanyolországban, Franciaországban és Kanadában. A Kanári-szigeteken, Tenerifén a lángok lakott területeket fenyegetnek, a Pireneusokban nyaralókat közelítettek meg a tüzek. 


Hawaii-ban is tűzvész pusztít. A hatóságok családokat találtak meg égő autókban, akár minden négyzetméteren lehet egy halott. Egy ott élő magyar nő számolt be megrázó részletekkel arról, hogy ő mit tapasztal kint. 

Barabás Évi balesete

Barabás Évi balesetet szenvedett a Fókuszban, most először mondta el, mi történt vele. A nézők már két hónapja nem látták a műsorvezetőt az RTL képernyőnjén. A június 23-án adás előtt néhány perccel érte munkahelyi baleset, ennek ellenére rezzenéstelen arccal vezette végig a műsort. 

Véget ért a Celebrandi

Véget ért a Celebrandi, a hírességek a fináléban eldöntötték, kivel akarják folytatni a műsor után. Frohner Fecó örömében megcsókolta választottját:


Schumacher Vanda megijedt Aba döntésétől, noha a lány biztos volt magában és a választásában. 


Danics Dóra nagyon zavarba jött, mielőtt kimondta döntését, fél szembesülni vele, hogy i lehet közte és Bence között a műsor után. 


Jázminnak is nagy döntést kellett meghoznia Kadocsával kapcsolatban, azonban elárulta, hogy a Celebrandiban végre elérte azt, amire régóta vágyott. 

Mély vízben az új Cápák

Két új Cápa tűnik fel a műsor hatodik évadában, és a héten lerántottuk a leplet az újoncokról. Varga Eszterben és Orbók Ilonában nemcsak az a közös, hogy mindketten édesanyák, sikeresek az üzleti életben, hanem otthonosan mozognak a pénzügyi világban is. Az új Cápákat a műsor készítői egyből a mély vízbe dobták.

 

 

#Belföld#sziget fesztivál 2023#barabás éva#erős antónia#billie eilish#atlétikai vb#till anilla#soros györgy#Nyílt Társadalom Alapítványok#drágulás#infláció#benzinár#üzemanyagár#késelés#gyilkosság#erdőtűz#hawaii#kanada#Celebrandi#Cápák között#ma

Címlapról ajánljuk