Belföld

Iványi Gábor „bűnös pénzpocsékolásnak” nevezte Mészáros Lőrinc jachtozását

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 16:21

A lelkész szerint a magyar államot olyan emberek irányítják, akiknek tisztességes demokráciában és jogállamban hosszú időre börtönben lenne a helyük.

Sajtótájékoztatón nevezte „bűnös pénzpocsékolásnak” Iványi Gábor lelkész a Mészáros Lőrinc-féle NER-es szuperjachtot. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a Népszava szerint azt is elmondta: a magyar államot olyan emberek irányítják, akiknek tisztességes demokráciában és jogállamban hosszú időre börtönben lenne a helyük.

Arról is beszélt, hogy az adóhatóság tartozások címén 175 millió forintot vont meg tőlük, emiatt ebben a hónapban nagyjából ezer munkavállalójukat nem tudják kifizetni. Éppen ezért krízisalapot hoznak létre, hogy legalább részben tudják pótolni a kieső bevételeket.

A 27 milliárd forintba kerülő Rose d’Or nevű jachtot „bűnös pénzpocséklásnak” nevezte, és megjegyezne, hogy ennyi pénzből évekig fenn lehetne tartani Iványiék teljes intézményrendszerét iskoláktól a templomokig. A jacht megtankolása 81 millió forintba kerül, „kicsivel több mint két tankolás ára, amit most elvontak tőlünk”.

Szerinte sokszor meg próbáltak egyezni a kormánnyal, ám Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már a leveleikre sem válaszol. Problémának tartja, hogy a kormány újra és újra megváltoztatta az egyházi törvény feltételeit, elvették tőlük az egyházi minősítést.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: Iványi Gábor szerint igaz, hogy van tartozásuk az adóhivatal felé, de az engedélyezte a törlesztés halasztását. Szociális és oktatási intézményeik mégsem kapták meg a nekik járó állami támogatás teljes összegét. A pénzre nagy szükségük lenne, mert elfogytak a tartalékaik.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#iványi gábor#JACHT#mészáros lőrinc#NER#adó#tartozás

Címlapról ajánljuk