Belföld

Újabb kínai akkumulátoripari beruházás jön Debrecenbe, itthon nem jelentették be

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 9:10

Debrecen környéke kedvelt célpontja a kínai akkugyártóknak.

A kínai székhelyű Ningbo Zhenyu Technology 65,9 millió dolláros, mintegy 23 milliárd forintos beruházással hoz létre gyárat Debrecenben, amelyben az elektromos autók akkumulátoraiban használt precíziós alkatrészeket gyártanak majd – írja a Portfolio a MarketLine információi alapján.

Mint írják, az új telephely várhatóan 2027 végén kezdi meg a működését.

A portál emlékeztet rá: a China Eastern Airlines június közepén jelentette be, hogy közvetlen légi járatot indított Budapest és a kelet-kínai Ningbo város között, ahol a Ningbo Zhenyu Technology székhelye található.

Mint arról beszámoltunk, mintegy négyszázmilliárd forintos beruházással Debrecenben építi fel első európai üzemét a világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója, a kínai Eve Power. A kínai CATL, a világ legnagyobb akkumulátor gyártója  pedig ugyancsak Debrecenben hozza létre második európai üzemét mintegy 3000 milliárd forint értékben.

Ahogy arról beszámoltunk, nemrég a Momentum ifjúsági tagozatának aktivistái egy önkormányzati iroda elé ültek le táblákkal, Debrecen polgármestere feljelentette az akkumulátorgyár ellen tüntető aktivistákat.

A Híradó a múlt héten arról számolt be, hogy lebénult egy munkás, aki a CATL építkezésén sérült meg:

 

Nyitókép: Facebook

#Belföld#akkumulátor#akkumulátorgyár#debrecen#kína#tiltakozás

Címlapról ajánljuk