Belföld

„Mi szükség volt erre?” – Elképesztően sunyi módszerrel próbáltak kivégezni egy köztéri fát Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. július 29. 12:49

Lyukat fúrtak egy budapesti japánakác törzsébe, és a lyukba gázolajat vagy valamilyen vegyszert öntöttek.

Lyukfúrásos módszerrel próbáltak kipusztítani egy fát Budapesten, a XV. kerület Gábor Áron utcában – közölte Facebook-oldalán Budapest főtájépítésze. Bardóczi Sándor közölte:

Valaki belefúrt többször az egyébként életképes fasori japánakác gyökérnyakába, törzsébe, és gázolajat vagy ahhoz hasonló anyagot / vegyszert juttatott be a fába, hogy az elpusztuljon.

Hozzátette, hogy a vandál tettet nemrég hajthatták végre, mert a fán még nem látszanak a mérgezés tünetei. Közölte, hogy rendőrségi bejelentést tesznek ismeretlen tettes ellen.

Bardóczi közölte, hogy értetlenül állnak az eset előtt, mert látszólag semmivel sem lehet magyarázni, hogy miért akarta volna bárki is eltüntetni onnan a fát. A főtájépítész hozzátette:

De akkor mi szükség volt erre? Rossz vicc brahiból? Borzalom, ahogyan néha a városi ember bánik a közterületi zöldvagyonnal. 30-40 év munkáját tudja egy perc alatt eltörölni.


Annak a frissen ültetett fának a sorsáról maga a főpolgármester adott hírt, amelyiket egy ismeretlen egyszerűen letört a Blaha Lujza téren. Később Karácsony Gergely arról számolt be, hogy a fatördelő férfi jelentkezett, és megbánta tettét.


Nyitókép: Facebook/ Bardóczi Sándor

 

#Belföld#rongálás#fa#budapest#lyuk#bardóczi sándor

Címlapról ajánljuk