Belföld

Egy napja várják a Wizz Air utasai, hogy elinduljon velük a gép Budapestre Abu Dhabiból

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 14:17

Először csak egy másfélórás késést említettek, de sokkal több lett, a légitársaságot az utasok nem tudták elérni. 

Szerda délben már több mint 19 órája várják a Wizz Air utasai, hogy elinduljon járatuk Abu Dhabiból Budapestre – írta a 24.hu. A lapnak az egyik utas azt mondta, hogy először csak egy másfél órás órás késésről beszéltek nekik, majd sokáig egy légkondicionáló nélküli helyiségben, víz, étel és konkrét információ nélkül várakoztatták őket

Végül felszállhattak a gépre, mindenki elfoglalta a helyét, az utaskísérők bezárták az ajtókat, de aztán szerelők jelentek meg, és a klíma leállt, „miközben odakint 38 fok volt” – közölte a 24.hu-val az egyik utas.

Végül a kapitány bejelentette, hogy a gép szenzorhiba miatt nem szállhat fel.

Az utasoknak szállást adtak éjszakára, de csak hajnali négyre értek oda – mondta az utas, és hozzátette, hogy „ekkor a Wizz Air már teljesen elérhetetlenné vált”. Négy és fél óra múlva pedig már vitték is vissza őket a repülőtérre

A légitársaság a 24.hu-nak elmondta, hogy a járatot „meghibásodás miatt át kellett ütemezni”, és „a javítási munkálatok elhúzódása miatt legkorábban ma késő délután tud a gép visszaindulni Budapestre.”

Áprilisban Madeira helyett Spanyolországba, aztán Budapestre vitt a Wizzair több mint 150 utast, akik közül többen többmilliós nyaralást buktak, és azt állították, hogy nem kaptak elég információt a légitársaságtól. 


Utána több utas is azt állította, hogy hazudott a légitársaság, és nem szólt nekik arról, hogy átfoglalhatják a jegyüket.


Tavaly novemberben pedig plusz egy éjszakát kellett Madridban tölteni a WizzAir 166 utasának, mert csütörtök este váratlanul törölték a járatukat. Az egyik utas, egy magyar üzletember szerint órákig hitegették őket, és nem kaptak megfelelő tájékoztatást. Először adminisztratív okra hivatkoztak, majd egy hibás alkatrészre. Végül 28 órás késéssel landoltak Budapesten. 


Nyitókép: A Wizz Air légitársaság utasszállító repülőgépe leszálláshoz készül a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2023. január 10-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

#Belföld#wizz air#járat#repülőgép#budapest#abu dhabi

Címlapról ajánljuk