Belföld

Somogyi András: Tóth Gabi is mindig Erdélyben turnézik, mert itthon utálják

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 7:05

Somogyi András humorista a „fideszes falunapról” mondta el véleményét. Szerinte jobb lenne, ha Orbán Viktor Erdélybe költözne. 

„Megőrülsz, megvadulsz. Nagyban zajlik ez a fideszes falunap Tusnádfürdőn.Tyű, összegyűlt a Fidesz apraja, nagyja. A Himnuszból a balsors, Orbán Viktor Mihály már napokkal ezelőtt kiposztolta, hogy készül a beszédje. Miért, ezt még meg is kellett írnia?” – így kezdődik Somogyi András humorista Tiktok-videója, amelyben közéleti aktualitásokat dolgoz fel sajátos stílusban.

Például az említett tusnádfürdői, kormánypárti eseményt, amely nagy port kavart a diplomáciában is:


Somogyi András szerint ha Orbán Viktor el akarja magyarázni az embereknek, hogy mi történik a világban, akkor arra is válaszolnia kellene, hogy miért nálunk a legnagyobb az infláció az Európai Unióban.

És miért csak Bulgáriában rosszabbak a fizetések, mint nálunk?

– vetette fel.

„Közben hallgatták őt  a helyi statiszták és kisnyugdíjasok. »Jól beszél, igaza van, de azért haza nem költöznék. Itt Romániában csak több a nyugdíjam meg a gyerekekkel is többet foglalkozhatok«. Mit ad isten, az idei Tusványosnak az lett a címe, hogy béke ideje – mondja ezt Európa békegalambja, aki mindig harcol valakivel. Most is más országában uszít. Miért pont Erdély? Mondjuk Tóth Gabi is mindig Erdélyben turnézik, mert itthon utálják. Nem lehetne, hogy mostantól a felcsúti hurkalé is csak kint szerepeljen? Sőt, költözzön oda!” – mondta Somogyi András, akinek a teljes videóját itt nézheti meg:

@somogyiandras Tusványoson kitört a fekália vulkán, Budaházy becsicskult, Lázár komcsi vonatai! | Somogyi András Találkozzunk Miskolcon, Esztergomban, Szombathelyen, Nyíregyházán, Győrben, Érden, Szegeden, Debrecenben, Pécsen, Székesfehérváron, Budapesten. További helyszínek és jegyek a profilomban rögzített linken olvashatók! #somogyistandup #somogyiandrás #standup #humor #humortiktok #standupcomedy #nyíregyháza #győr #érd #szeged #debrecen #pécs #székesfehérvár #budapest #szombathely #miskolc #esztergom #foryou #fy #fyp #pusztuljonforyouba #tusványos ♬ eredeti hang - Somogyi András


Nyitókép: Somogyi András / TikTok

#Belföld#tusványos#somogyi andrás#orbán viktor#humorista

Címlapról ajánljuk