Belföld

A közlekedési államtitkár beszólt Vitézy Dávidnak, mert az elmagyarázta, hogyan lehetne megmenteni a leállított vasútvonalakat

rtl.hurtl.hu

2023. július 23. 16:56

Vitézy hosszú, szakmai érvekkel teli posztjára utódja, Nagy Bálint egy másfél soros beszólással reagált.

Korábban mi is megírtuk, hogy Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár szerint az államnak magáncégekkel kellene versenyeztetnie a MÁV-ot, és fokozatosan visszaszorítani az állami társaság monopóliumát a vasúti közlekedésben. Vitézy ezzel arra reagált, hogy a vasúttársaság tíz, alacsony kihasználtságú mellékvonalon állítja le a közlekedést.

Egy cseh és egy francia példát hozott fel és azzal érvelt, hogy az államnak versenyeztetnie kéne magánvállalatok ajánlataival a MÁV-ot, és fokozatosan vissza kellene szorítania az állami vasútvállalat monopóliumát, így lehetne megmenteni a bezárásra ítélt tíz mellékvonal többségét.

A posztban szó esik külföldi példákról, statisztikákról, illetve a MÁV történetéről is. Erre reagált most tömören a jelenlegi közlekedési államtitkár, Nagy Bálint, anélkül, hogy mindenféle érdektelen szakmai érvekkel vitatkozna Vitézyvel. Facebookon azt írta: „Vitézy Dávidnak megártott a meleg...! Valószínűleg ezért felejtette el, hogy fél évvel ezelőttig ő felelt a közlekedésért! Nekünk továbbra is az utasok az elsők!” 

Hozzászólna? Látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Nyitókép: Facebook

#Belföld#vitézy dávid#nagy bálint#beszólás#máv#közlekedés#államtitkár#vonat

Címlapról ajánljuk