Belföld

Vértócsában feküdt az asszony az úttesten, 29 perc alatt ért ki hozzá a mentő

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 6:25

Egy véletlenül arra járó orvosnő segített.

Fél órán át feküdt vértócsában egy asszony, mire kiértek hozzá a mentők: a járókelők próbálták meg ellátni a sérültet, írja a Blikk.

Az eset kedden történt.

Délután egy óra körül jártam arra, akkor az idős asszony már az aszfalton feküdt. Sokan álltak körülötte, s többen azt mondták, már legalább 20 perce hívták a mentőket, de még sehol nincsenek. Nem értették, mire várnak, miért nem jönnek még

– mesélte a lap egyik olvasója, Klaudia. A szemtanú elmondta azt is, hogy a sérült nő eszméleténél volt, de úgy tűnt, rengeteg vért veszített.

„Tudtam vele néhány szót váltani. Elmondta, hogy Magdinak hívják, és csak azt hajtogatta, hogy jól van, minden rendben vele. Aztán pedig azt rebegte, hogy valaki vigye haza” – tette hozzá Klaudia.

A lap azt írja, véletlenül arra járt egy doktornő, aki bekötözte az asszony fejét. A mentőszolgálat nyilvántartásából kiderült, hogy végül huszonkilenc perccel az első hívás után kezdték meg a néni ellátását.

„A jelzett helyszínre 2023. július 19-én 13:04-kor hívták a mentőket egy idős nő elesésből származó fejsérülése miatt. A mentésirányító szakmai protokoll szerint feltett kérdéseire adott válaszok alapján megállapítást nyert, hogy a beteg eszméleténél van, a fején sebzés található. Ugyancsak rögzítették azt az információt, hogy a beteg mellett egy orvos tartózkodik, a sebet bekötözik, közvetlen életveszélyre utaló tünet, körülmény nem merül fel. A helyszínre riasztott mentőegység 13:33-kor kezdte meg a beteg ellátását, az idős nőbeteget stabil állapotban szállították kórházba" – tájékoztatta a Blikket az Országos Mentőszolgálat. 

Mint arról beszámoltunk, lezárult a vizsgálat Gálvölgyi János ügyében: két mentős mentésirányítót marasztaltak el.


Nyitókép (illusztráció): Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#mentő#mentős#sürgős#vér

Címlapról ajánljuk