Belföld

Etikai vizsgálatot indított a DK a Németh Szilárddal találkozó tagjuk ellen, aki állítja, hogy nem is tagja a pártnak

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 20:47

„A Fidesszel való egyeztetésre nincs bocsánat” a párt szerint.

Etikai eljárást indított a DK Kál Károllyal szemben, mivel szerintük a férfi elismerte, hogy DK-tagként személyes egyeztetésen járt Németh Szilárdnál. Azonban Kál állítja, hogy nem tagja a DK-nak, velük három éve megszakította a kapcsolatot, Németh Szilárddal pedig egy magánprogramon találkozott, írja a HVG.

A párt közleményében azt írta, hogy „a Fidesszel való egyeztetésre nincs bocsánat”. Kál azt mondta, nem is érti az eljárást, mivel „tudtommal már nem is vagyok a párt tagja”. A olitikus a rendszerváltás előtt III/II-es kémelhárító tiszt volt, majd az MSZP-t, az SZDSZ-t, és végül a DK-t is megjárta.

Szerinte az igaz, hogy Németh Szilárddal találkozott, az viszont nem, hogy a csepeli Fidesz-szervezet alelnökével találkozott, mivel magánügyről van szó. Ez a „magánügy” az, hogy a kerületben nemrég két iskolaigazgatónak is távoznia kellett, miután elutasították pályázatukat, holott a diákok és a szülők is meg voltak elégedve velük.

Kál azt írta, hogy „attól a perctől kezdve foglalkoztatott a Katona és a Kölcsey igazgatóinak elutasított pályázata, ahogy ez megtörtént”, azonban a találkozó részleteiről mindezidáig nem számolt be.

Nyitókép: MTI / Katona Tibor

#Belföld#dk#csepel#németh szilárd#egyeztetés#etikai vizsgálat#fidesz

Címlapról ajánljuk