Belföld

Bódult emberrel erősködött a kerepesi polgármester, kiposztolta a Facebookra

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 13:59

Miután kihívta a rendőröket, megbüntették a férfit 45 ezer forintra.

Egy autók között járkáló emberre hívott rendőrt Gyuricza László, Kerepes polgármestere. A magánakcióiról hírhedt településvezető korábban egy közszeméremsértést elkövető emberről készült térfigyelőkamera-felvételt tett közzé

Pedig mint akkor beszámoltunk róla, az adatvédelmi hatóság elnöke szerint a települési polgármesternek nincs dolga a térfigyelő kamerák felvételeivel, azok nem az ő hatáskörébe tartoznak. Az önbíráskodó, önkényes lépéseket nem támogatják a hatóságok, egyes emberek azonban azért érezhetik ezt helyénvalónak, mert nem bíznak abban, hogy a rendőrség időben, hatékonyan és jól jár el.

Gyuricza László Facebook-posztja szerint ezúttal egy autós jelezte, hogy a településen „az út közepén egy vélhetően drog hatása alatt álló személy ugrál az autók között, (…) sokszori, egyre határozottabb felszólításomra hajlandó volt lejönni az útról”.

Ezután egy parkolóban beszélgettek, ahol a férfi azt mondta a polgármesternek, hogy drogot jött venni, de „a kereskedő nem, hogy drogot nem adott neki, hanem kirabolta és egy kicsit tettleg bántalmazta”.

Gyuricza László azt írta, teljesítette a férfi kívánságát, felhívta neki a 112-t és mint polgármester kért rendőri segítséget, „a szegény, drogot pénz nélkül venni nem tudó embernek!”

A rendőrség kiérkező járőre (akit a polgármester ismerősének nevezett) 45 ezer forintra büntette a bódult férfit, aki végül a csekket eldobta, és a HÉV-vel távozott.  


Nyitókép: RTL

#Belföld#kerepes#gyuricza lászló#polgármester

Címlapról ajánljuk