Belföld

Újból szivárványosra festették a ferencvárosi padot, éjszaka is őrizni fogják

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 10:55

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester közölte, júliusban végig szivárványszínű marad az ominózus pad, a héten pedig éjszaka őriztetni fogják. Az önkormányzat emellett pályázatot indít, amivel a kerület támogatásával ezután mindig át lehet majd festeni a hányattatott sorsú Tompa utcai padot.

Az Amnesty International Magyarország harmadszor is szivárványosra festette azt a Tompa utcai padot, amely körül az elmúlt egy hétben hatalmas vita robbant ki a fővárosi IX. kerületben. 

A pad júliusban, a Pride-hónap alatt végig szivárványszínű marad, ezen a héten pedig még éjszaka is őrizni fogják.

A hírt Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester jelentette be egy Instagramra feltöltött videóban. Az önkormányzat pályázatot indít, amivel a kerület támogatásával ezentúl mindig át lehet majd festeni az ominózus padot.

A szivárványos pad nem a kerület ügye, hanem az egész országé

– szögezte le Vig Dávid.


Mint ismert, az Amnesty a múlt héten festette először szivárványszínűre az ominózus ülő alkalmatosságot, amire a „nyitott, szabad, boldog” szavakat írták rá. Ezen pedig annyira felbőszült a fradista Aryan Greens, magyarul árja zöldek nevű csoport, hogy zöld-fehérre festették. Ám az Amnesty vasárnap visszavágott, és újra szivárványszínű lett, ami megint nem tartott sokáig, mert két csuklyás úriember ezután újból zöld-fehérre mázolta.

A ferencvárosi pad története ezután újabb fordulóponthoz ért, miután valaki rendhagyó módon barnára festette és egy üzenetet is kiragasztott rá: „Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek.” Mint arról beszámoltunk, csütörtök reggelre egy kivételével az összes lécet leszedték a padról, erre bizonyára a mostani újra festés miatt volt szükség. Baranyi Krisztina az esettel kapcsolatban korábban közölte: ha a Fradi-ultrák megkeresik, hogy zöld-fehérre szeretnének festeni egy padot, akkor szívesen segít nekik.

A ferencvárosi polgármester azt is elárulta, hogy a szivárványos pad megrongálásának ügyében nyomozás indult, korábban az RTL Híradó is riportot készített hányattatott padról:


Nyitókép: Amnesty International Magyarország / Facebook

#Belföld#szivárvány#pad#ferencváros#festés

Címlapról ajánljuk