Belföld

Szétkapták a hányattatott sorsú, hol szivárványos, hol zöld-fehér, hol barna padot

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 9:07

Újabb fordulat a ferencvárosi padháborúban.

Csütörtök reggelre egy kivételével az összes léc eltűnt arról a budapesti Tompa utcai padról, amely arról lett híres, hogy szinte naponta változtatja színét – szúrta ki a 24.hu.

Mint arról mi is beszámoltunk, kisebb padháború alakult ki a fővárosi IX. kerületben, miután az Amnesty International Magyarország szivárványszínűre festett egy padot, amire a „nyitott, szabad, boldog” szavakat írták rá. Ezen pedig annyira felbőszült a fradista Aryan Greens, magyarul árja zöldek nevű csoport, hogy megrongálták a padot.

Ám vasárnap este az Amnesty újra lefestette a köztéri ülőalkalmatosságot, majd két csuklyás úriember megint zöld-fehérre. A ferencvárosi pad története ezután újabb fordulóponthoz ért, amikor valaki rendhagyó módon barnára festette és egy üzenetet is kiragasztott rá:

Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.

Baranyi Krisztina az esettel kapcsolatban közölte: ha a Fradi-ultrák megkeresik, hogy zöld-fehérre szeretnének festeni egy padot, akkor szívesen segít nekik. A ferencvárosi polgármester azt is elárulta, hogy a szivárványos pad megrongálásának ügyében nyomozás indult. Részletesebben ebben a cikkben foglalkoztunk a témával, az RTL Híradója is riportot készített hányattatott padról:


Nyitókép: Amnesty International Facebook-oldala

#Belföld#ferencváros#szivárvány#pad

Címlapról ajánljuk