Belföld

Nekimentek a taxisok a Boltnak

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 9:59

Lehet, hogy ugyanaz a sors vár a Boltra, mint az Uberre?

A Bolt védjegyhasználati gyakorlatát sérelmező beadványt küldött Budapest Főváros Önkormányzatának az Országos Taxis Szövetség (OTSZ), írja az Index.

A portál szerint mindez „kimondva-kimondatlanul az észt hátterű technológiai vállalat kiszorítását célozza”. 

Emlékeztetnek rá: 2016 nyarán egymást érték a taxis tüntetések és az Uber végül kivonult a magyar piacról.

Az Index birtokába került levél tanúsága szerint Metál Zoltán, az OTSZ elnöke arra kérte az önkormányzatot, hogy a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. által a Bolt HTX Kft., illetve a vele érvényes szerződésben álló vállalkozások részére 2021-ben megadott személytaxi-szolgáltatási engedélyeket semmisítsék meg, azok ugyanis az érvelése szerint jogellenesek.

Metál Zoltán rámutatott: a Bolt HTX Kft. és a vele szerződött személytaxis vállalkozók egy formájában, betűtípusában és színválasztásában is karakteres, „Bolt Taxi” feliratú szabadjelzőt használnak, amelyhez – a BKK többszöri nyilatkozata alapján – jóváhagyással rendelkeznek. Ehhez képest a Bolt franchise nemzetközi anyavállalata a „BOLT TAXI” szóvédjeggyel rendelkezik, amely nem felel meg a „védjegyoltalom alatt álló szabadjelző” fogalmának, ekként nem alkalmas a közlekedésszervezői jóváhagyásra. Ahhoz ugyanis nem szó-, hanem ábrás védjegynek kellene lennie.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

#Belföld#bolt#taxisok#támadás

Címlapról ajánljuk