Bulvár

Fizetni kell a nézelődésért egy spanyol boltban

rtl.hurtl.hu

2023. július 14. 15:01

Nincs több vásárlás nélküli bámészkodás.

Megelégelték a boltjukba betérő bámészkodó turistákat egy spanyolországi bolt tulajdonosai, ezért úgy döntöttek, hogy 5 eurót számolnak fel azoknak is, akik csak nézelődni térnek be hozzájuk. A Queviures Múrria nevű hely Barcelona egyik leglátványosabb boltja, így naponta több száz turista ment be hozzájuk, hogy gyönyörködjenek a designban. 

Toni Merino,a  bolt egyik menedzsere szerint a legtöbb turista még csak nem is köszönt, amikor belépett a boltba, és eszük ágában sem volt vásárolni a boltban kapható különleges kolbászok, felvágottak, sajtok és borok választékából, az eleinte viccnek szánt 5 eurós díjjal pedig ezeket a látogatókat szerették volna elriasztani. Hozzátette, hogy nem áll szándékukban valóban kifizettetni a díjat a látogatókkal, de nincs is rá szükségük, mert amióta kihelyezték a táblát leginkább csak olyan turisták térnek be hozzájuk, akik vásárolnak is, a többiek pedig a kirakatból nézik meg az üzlet belsejét.

Barcelonában hatalmas felháborodást váltott ki az bolt menedzsmentjének döntése, így többször is kénytelenek voltak magyarázkodni, és pontosítani, hogy valójában nem hajtják be az összeget.

A bolt belseje valóban látványos:

 

Nyitókép:Tang Ming Tung / Getty Images

#Bulvár#spanyolország#bolt#vásárlás#turista#menedzser

Címlapról ajánljuk