Belföld

Meggondolta magát a BM, mégis közbeszerzésen keresik a rendvédelmisek új biztosítóját

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 14:31

Törvénysértőnek bizonyulhatott a Belügyminisztérium házi megoldása a rendvédelmi dolgozók biztosítására, így új közbeszerzést írtak ki.

Mégsem házilagos megoldással oldja meg a rendvédelmi dolgozók  – tűzoltók, rendőrök és még sokan mások, összesen 77 ezer ember – élet- és balesetbiztosítását a Belügyminisztérium, új közbeszerzési eljárást írtak ki rá június 30-án – írja a hvg.hu.

Még június közepén derült ki, hogy megszűnt a tűzoltók csoportos baleset- és életbiztosítása áprilisban, miután érvénytelen lett a tender, amit erre írtak ki. A tárca utána azt közölte: a közbeszerzés eredménytelensége után inkább nem kötnek új csoportos biztosítást, hanem április 12-től egy „házilagos” megoldással ők fizetnek azoknak, akik a munkájuk során megsérülnek.

Ez azonban a jelek szerint nem volt járható út, mert ezzel törvénysértő állapotot idéztek elő, mivel jogszabály írja elő a tűzoltóknál a „külsős” biztosítást.

A cikk szerint az új tenderen – amelynél július 17 az ajánlattételi határidő – nem írt a Belügyminisztérium becsült összeget, így nem tudni, több pénzük lett a biztosításra, vagy abban bízik, hogy a botrány hatására kevéssé lesznek „mohók” a biztosítók az ajánlatokban.


Nyitókép: Létráról oltja a lángokat egy tűzoltó a XXIII. kerületben, ahol tűz ütött ki egy autóbontóban 2023. április 28-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#biztosítás#belügyminisztérium#rendvédelmi dolgozók#tender#közbeszerzés#tűzoltók

Címlapról ajánljuk