Belföld

Még nagyobb lett Orbán Viktor apjának hatvanpusztai birtoka

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 15:39

Több mint 66 millió forintot költött újabb földek vásárlására Orbán Győző.

Az elmúlt hetekben újabb földterületeket (több mint 25 hektárt) szerzett Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző Bálint – írta a kormányzati weboldalon közzétett földhirdetmények alapján a Szabad Európa

A területek a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon találhatók, a szerződéskötést ellenjegyző ügyvéd Vörös József volt, aki a miniszterelnök gyermekkori barátjának, Mészáros Lőrinc nagyvállalkozónak a bizalmasaként is ismert.

A cikk szerint Orbán Győző májusban három szerződésben vett különböző nagyságú földeket, ezek közül az egyik közvetlenül a birtok mellett helyezkedik el. Megszerzett

  • 31 millió forint értékben egy 3 helyrajzi számon fekvő, 88.399 négyzetméteres szántót,
  • 26 millió forint értékben egy két helyrajzi számon fekvő szántót, valamint
  • 10 millió forint értékben egy szántót. 

Az utolsó területet (ez fekszik a korábban ismertté vált birtok mellett) az adásvételi szerződésben foglaltak szerint 2029. december 31-ig a TaziFarm Kft. használhatja. Ez a cég a közeli településen, Tabajdon agrárcéget (KEVE Mezőgazdasági Zrt.) tulajdonló Szabadhegy család érdekeltsége, róluk a HVG írta meg, hogy Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter üzlettársai. Korábban Szabadhegy Péter londoni magyar nagykövet volt, azt követően, hogy Csák János töltötte be a posztot.

Néhány hete Hadházy Ákos független képviselő mutatta meg, hogy milyen lett a miniszterelnök apjának tulajdonában lévő hatvanpusztai birtok. Orbán Viktor korábban azt mondta a beruházásról: náluk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.


Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

#Belföld#hatvanpuszta#birtok#orbán viktor#orbán győző

Címlapról ajánljuk