Belföld

2,5 milliárd forinttal drágul a kormányközeli cég által épített 43 milliárdos kajak-kenu központ a Velencei-tónál

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 17:14

Nem látta előre a West Hungária Bau, hogy pluszköltségek fognak felmerülni a Velencei-tóra tervezett kajak-kenu központnál.

2,5 milliárd forinttal drágult a közpénzből épülő kajak-kenu központ a Velencei-tónál, amelyet az állami pályázatokon rendre sikeres West Hungária Bau (WHB) épít, tudta meg az Átlátszó. Az előre nem látott pluszköltségekkel együtt így már 45,9 milliárd forintból készül a létesítmény.

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémiáról két éve derült ki az, hogy nettó 43,4 milliárd forintból fog elkészülni. Ez volt a legolcsóbb ajánlat a közbeszerzésre, amelyet az állami Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. írt ki.

A beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, a Fejér Megyei Kormányhivatal határozata szerint pedig még csak környezeti hatástanulmány készítésére sem volt szükség.

Azért történt a drágulás, mert a kivitelezőt korábban nem tervezett feladatokkal bízták meg: német szakemberekkel való egyeztetés után ugyanis kiderült, hogy szükség lesz egy ellenáramoltatott kajak-kenu medence építésére is.

Nyitókép: Az épülő Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia a bokrétaavató ünnepség napján Sukorón 2022. november 25-én. Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

#Belföld#kajak-kenu#központ#velencei-tó#drágul#kormányközeli

Címlapról ajánljuk