Belföld

A magyarok 72 százaléka szeretné, ha bevezetnék az eurót

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 8:01

Azzal, hogy az euró bevezetésével az ország elveszti identitásának egy részét, a válaszadók 26 százaléka értett egyet. 

Magyarországon az emberek 72 százaléka szeretné, ha bevezetnék az eurót, de csak a megkérdezettek 24 százaléka szerint áll erre készen az ország – írta a Telex az Eurobarométer néhány napja publikált kutatása alapján. A felmérés abban a hat euróövezeten kívüli tagállamban készült, amelyek jogilag elkötelezték magukat az euró bevezetése mellett: Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Svédországban.

A felmérés alapján a magyarok 25 százaléka utasítja el az euró bevezetését. Azzal, hogy az euró bevezetésével az ország elveszti identitásának egy részét, a válaszadók 26 százaléka értett egyet. 

Magyarországon más országokkal összehasonlítva nagyon magasnak számít az euró bevezetésének támogatottsága: Lengyelországban ez az arány 55 százalék, Svédországban 54 százalék, Bulgáriában 49 százalék, Csehországban 44 százalék. Romániában hasonló a támogatók aránya, ott 71 százalék szeretne közös valutát. 

Kíváncsiak voltunk, hogy ha egy család összespórolja az évi nyaralásra valót, mennyit és mire költenek, így négy napot töltöttünk a magyarok legnépszerűbb úticélján Horvátországban, hogy kiderüljön, mennyi a tengerparti vakáció ára:


Nyitókép: Illusztráció – Balogh Zoltán / MTI 

#Belföld#európai unió#euró#pénz#deviza

Címlapról ajánljuk