Belföld

Hivatali visszaélés miatt nyomoznak a festői lómenhely ügyében, amit a siófoki Plázst alapító vállalkozónak ítéltek

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 8:17

„Ez egy reményt adó örömhír, de meglepetést nem okozott” – mondta a döntésre reagálva a menhely egyik vezetője.

Korábban a Házon kívül is foglalkozott a siófok-töreki lómenhellyel. A Balatontól délre fekvő területen működő menhelyen lovakat, kecskéket, birkákat fogadtak be, a helyet Czinkóczky Csaba és Gabriella üzemeltette.


A 24.hu most azt írja, hogy lómenhely ügyében hivatali visszaélés miatt indult nyomozás. A lap emlékezetet, hogy a Dharma Ló Menedék Alapítvány azután került az állami szervek célkeresztjébe, hogy vitába keveredett az Agrárminisztériummal. A konfliktus abból alakult ki, hogy menhelyen éveken keresztül gondozták az állam lovait, ezért azonban semmilyen támogatást nem kaptak.

A menhelyet üzemeltető, a birtokkal törődő pár megpróbálta megvásárolni a 32 hektáros földterületet az egyik korábban kiszállt alapítványi tagtól, de arra egy budapesti vállalkozó csapott le, akinek elővásárlási joga volt a területre.

A menhelyet emellett elkezdték hatósági eljárásokkal sorozni, ezt elégelték meg és feljelentést tették. A feljelentésükre a rendőrség hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A lap azt írja, hogy a feljelentésben két fő mozzanatra hívták fel a rendőrség figyelmét. Az egyik az, hogy 

a földbizottság a fővárosi tartózkodási címmel rendelkező vállalkozót hozta ki első helyre az elővásárlásra jogosultak közül, a megyei kormányhivatal pedig a vállalkozónak ítélte a területet.

A másik érdekesség, hogy a hatósági szemléken jelen volt Neszményi Zsolt főispán kabinetfőnöke is, akinek egyébként nem volt keresnivalója sem a főállatorvosi, sem az építésügyi szemlén.

Ez egy reményt adó örömhír, de meglepetést nem okozott. Kezdettől tudni lehetett, hogy az állatmenhelyünk elcsalt legelőinek ügye csak egy eset a sok közül. A földtörvény rendszerszintű kijátszása pedig csakis a hatóság közreműködésével történhet meg

– reagált a 24.hu-nak Czinkóczky Csaba, a Dharma Ló Menedék Alapítvány vezetője a nyomozás elrendelésére.

Nyitókép: RTL Házon kívül

 

 

#Belföld#lómenhely#milliárdos#NER#nyomozás#hivatal

Címlapról ajánljuk