Belföld

Siófoki lómenhely: döntött a főispán, a diszkós vállalkozónak ítélte a földeket

rtl.hurtl.hu

2023. március 14. 18:21

A határozat nem megfellebbezhető. 

Kimondta a siófok-töreki lómenhely halálos ítéletét a Somogy Vármegyei Kormányhivatal: megtagadta, hogy a menhely egyik vezetője, Berecz Gabriella megvehesse egy korábbi előszerződés alapján azt az összesen 32 hektáros földterületet, ahol az ott gondozott 130 állatot eddig el tudták látni. Ehelyett Barna György, a Siófok Plázs szórakozóhely vezetőjének elővásárlási kérelmét hagyták jóvá, aki helyben lakó földművesként viheti a lómenhely földjeit – írja a 24.hu.

A Neszményi Zsolt főispán által jegyzett határozat végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. 

A 24.hu megjegyzi: a kormányhivatal annak ellenére döntött Barna mellett, hogy a rendőrség nemrég nyomozást indított a lómenhelyesek feljelentésére, hamis okirat felhasználásának gyanúja miatt. Szerintük ugyanis Barna hamisan nyilatkozta azt, hogy életvitelszerűen Siófok-Törekiben lakik, amiről több bizonyítékot is csatoltak a rendőrségnek és a kormányhivatalnak.

A lómenhely ügyvédje abszurdnak nevezte a kormányhatározat döntését. „Ez egy fekete-fehér ügy, egyértelmű, hogy Barna György nem lakik életvitelszerűen Siófok-Törekiben, amire alapozta az elővásárlási jogosultságát, erre rengeteg bizonyítékunk van” – jelentette ki Litresits András, akinek reményei szerint a nyomozás ki fog terjedni a döntés meghozatalában részt vevő kormányhivatalnokokra is.


Nyitókép: RTL

#Belföld#lómenhely#dharma lómenhely#siófok#főispán#határozat

Címlapról ajánljuk