Belföld

„Kiskorúval való illetlen viselkedés gyanúja miatt” eltiltottak egy magyar papot

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 12:47

„D. atya” neve nem először jelenik meg a magyar sajtóban. 

Mindennemű papi tevékenységtől eltiltotta D. atyát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök – írta a 444.hu. A lap kérdésére a Szeged-Csanádi Egyházmegye elmondta, hogy a nyugalmazott lelkészt „kiskorúval való illetlen viselkedés gyanúja miatt” tiltották el „minden papi tevékenység végzésétől”, hozzátéve, hogy elrendelték az ügy előzetes vizsgálatát.

A 444.hu nem nevezte meg a papot. Csak annyit közöltek róla, hogy „vitéz, lovag, doktor és pap”, egy előadáson úgy mutatták be, mint jogász, teológus, karnagy, pedagógus és egy lovagrend rendi bírója. Hivatalos életrajza szerint volt cserkészparancsnok, az Országgyűlés szakértője és a SOTE oktatója is.

D. atyát fegyelmivel bocsátották el egy vidéki kórház igazgatói posztjáról, 2007-ben felszentelte a Magyar Gárda zászlaját, két éve pedig a Mi Hazánk kettőskeresztje mellett mondott beszédet „genderőrületben jelentkező globalista-neomarxista erőkről”, valamint arról, hogy „a nyugati félteke Isten- és emberellenes támadásának fő célpontja a család”.

Pető Attila Magyarországon elsőként vállalta arccal és névvel azt, hogy papi zaklatás áldozata lett, több mint húsz évvel ezelőtt, tizenhárom éves korában molesztálták:


Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Belföld#katolikus egyház#pap#kiskorú#eltiltás#illetlen viselkedés

Címlapról ajánljuk