Belföld

Lerobbant a lerobbant mozdonyhoz kiküldött mozdony, végül egy harmadik húzta be a személyvonatot Fehérvárra

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 16:21

Miután két mozdony is lerobbant, egy harmadik húzta be a szerelvényt a célállomásra. A VEKE szerint gyakoriak a meghibásodások, ami miatt akár a forgalom leállítása is a pakliban van egyes vonalakon.

Június 13-án ugyanannak a járatnak két mozdonya is megadta magát a Komárom –Székesfehérvár közötti vasútvonalon – írja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a Facebookon.

Komárom és Székesfehérvár között alapvetően BZ-motorvonatok szoktak közlekedni, egy hete azonban nem volt ezekből, amit be tudtak volna állítani a járathoz, így egy M41 2118-as típusú mozdonnyal tudták elindítani a vonatot. Ez a mozdony 17 kilométer után, Nagyigmándignál lefulladt. Küldtek egy másik mozdonyt Székesfehérvárról, az 53 kilométert tudott megtenni, aztán Mohánál feladta a küzdelmet.

Végül a személyvonatot – és a lerobbant dízeleket – egy újabb mozdony bevetésével sikerült célba juttatni Székesfehérvárra. 


A VEKE posztja szerint a MÁV Startnál hetente 4-5 gépet veszítenek el meghibásodás vagy baleset miatt, közülük átlag egy hosszú távon is kiesik. „Ha ez sokáig így folytatódik, olyan helyzet is előállhat, hogy egyes vonalakon – főleg a dízeles vonalakat fenyegeti ez a helyzet – akár le is kellhet állítani a forgalmat járműhiány miatt” – írták.

Nyitókép: Dízel-motoros és dízel-elektromos meghajtású vasúti erőgépek Székesfehérváron. Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba.

#Belföld#mozdony#lerobbban#elromlott#máv#MÁV-Start#székesfehérvár#komárom

Címlapról ajánljuk