Belföld

Szombattól ismét birtokba vehetik a rakpartot a gyalogosok és a bringások

rtl.hurtl.hu

2023. június 17. 21:39

A pesti alsó rakpart tervezése folyamatban van.

Szombaton megnyitották a pesti alsó rakpartot, amelyet a városlakók ismét korzóként, köztérként használhatnak hétvégenként. A nyitóhétvégén többek között kiállítással, zenével és gyerekprogrammal várták az érdeklődőket, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester az MTI szerint.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón a főpolgármester kiemelte, az elmúlt években a budapestiek már megszokhatták, hogy hétvégente a gyalogosoké és a kerékpárosoké a pesti alsó rakpart. „Kevés olyan város van a világon, amely ilyen kulturális és természeti örökséggel bír” – tette hozzá.

Karácsony Gergely emlékeztetett: a pesti alsó rakpart tervezése folyamatban van; számos civil szervezettel együttműködve azon dolgoznak, hogy fokozatosan megváltozzon a funkciója; tervezik, hogy ezen a nyáron nemcsak hétvégékre, hanem hosszabb időre is birtokba vehetik majd a gyalogosok és a kerékpárosok a rakpartot, de ezzel kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések.

A főpolgármester közölte: a projekt házigazdája a Város és folyó egyesület (Valyo), amelynek megbízásából, velük partnerségben a fővárosi önkormányzat alakította ki ezt a programot. A projektben részt vett a Budapest Brand, a Budapesti Közművek, a Fővárosi Vízművek, a BKV, a Mahart és a Főkert.

A Főkert jóvoltából több mint száz növény, valamint árnyékolók, gyerekzóna, grillezők és pihenőhelyek várják majd a városlakókat.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Belföld#budapest#rakpart#gyalogos#biciklis

Címlapról ajánljuk