Belföld

Pankotai Lili: Bejáratott rendszert használnak az aktivisták, felszólalók ellen

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 8:42

A maximálisan kiszabható bírságot rótták ki rá.

Mint arról beszámoltunk, a maximálisan kiszabható 150 ezer forintos bírságot rótta ki a rendőrség Pankotai Lilire gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés miatt. A határozat szerint  Pankotai „szervezői magatartást tanúsított”, amikor a május 3-ra meghirdetett demonstrációk után a Karmelita kolostorhoz hívta a Clark Ádám téren összegyűlt tüntetőket. A pénzt a Tanítanék Mozgalom néhány óra alatt összegyűjtötte:


„Tudtam, hogy ez be fog következni, csak az volt a kérdés, mikor. Azt lehet látni, hogy a kormánynak milyen intézkedései vannak, és azokat milyen sorrendben alkalmazza. Egy abszolút bejáratott rendszert használnak már a mindenféle aktivisták, felszólalók ellen. Engem is először eltávolítottak az iskolából, jött a propagandamédia, a hazugsággyár, aztán a fenyegetések, most jön a büntetés. Azért ez egy elég kiszámítható rendszer. Ezért is nem volt reakcióm a büntetésre” – nyilatkozta Pankotai a HírKlikk interjújában.

Azokat az embereket igyekeznek megfélemlíteni, akiknél esélyt látnak rá, hogy »kikapcsolásukkal«» az egész tüntetéshullám kifullad. Hiszen ők a szervezők, az első sorban állók, a zászlóvivők, ők az arcai a tüntetéseknek

– mondta el a portálnak.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#pankotai lili#pénzbüntetés#tüntetés

Címlapról ajánljuk