Belföld

Egyre kevesebb fideszes hiszi, hogy Brüsszel okolható a magas rezsiért

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 9:11

Megduplázódott azoknak a kormánypárti szavazóknak az aránya, akik szerint nem a „brüsszeli szankciók” tehetnek az energiaárak emelkedéséről.

A Fidesz szavazók 16 százaléka szerint nem a „brüsszeli szankciók” miatt emelkedtek az energiaárak, ami kétszerese a márciusban mért számnak – derült ki a Pulicus Research közvélemény-kutatásából, amit a Népszava megbízásából készítettek. Bár a fideszesek 81 százaléka a szankciókat okolja, ez hat százalékponttal kevesebb, mint két hónappal korábban – írta a lap.

Közben egyértelműen nő azok száma, akik szerint az Orbán-kormány is legalább ennyire okolható a magas rezsi miatt – írta a Népszava. A kormánypártiak körében négy százalékponttal, 34 százalékra nőtt azoknak a száma, akik szerint a kormány döntései miatt olyan magasak a hazai energiaárak. A bizonytalan szavazóknál ez a szám 83 százalékra nőtt a márciusi 76 százalékról.

Emellett 44 százalékáról 50 százalékra nőtt azoknak a fideszes szavazóknak az aránya, akik szerint az Orbán-kormány, ha akarná, csökkenthetné a háztartások átlagfogyasztás feletti rezsijét.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#brüsszel#szankciók#közvélemény-kutatás#fidesz#kormány#szavazók#rezsi#energiaárak

Címlapról ajánljuk