Belföld

Stumpf István távozik a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány éléről

rtl.hurtl.hu

2023. június 5. 21:45

Kialakult némi konfliktus közte és a kuratórium között. 

Távozik a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány éléről Stumpf István – ezt ő maga jelentette be közleményben az egyetem honlapján

Stumpf azt állítja, a távozásának oka az, hogy összekülönbözött a kuratóriummal („kuratóriumi társai többségével nem tudta elfogadtatni álláspontját”).

Az ügy már csak azért is pikáns, mert annak idején Stumpf volt a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos.

Stumpf úgy folytatja, hogy – a szenátus véleményével összhangban – dr. Fiath Attilát szerette volna rektorként látni az egyetem élén.

A szenátus többsége dr. Fiath Attila mellett tette le a voksát, de a kuratórium 3:2 arányban a szenátusi állásfoglalással és a kuratóriumi elnöki előterjesztéssel szemben a megbízott rektor, dr. Horváth Ágnes munkájának folytatására szavazott.

A kuratórium döntését azért is aggályosnak tartom, mert sérti a rektorjelölt választásának jogszabályi rendjét és az egyetemi önállóságot

– írja Stumpf, aki szerint a szenátusi döntés negligálása olyan ellentéteket szított az alapítvány kuratóriumán belül, amelynek feloldására nem látott lehetőséget. 

Nyitókép: MTI/Vajda János

#Belföld#tokaj-hegyalja egyetem#stumpf istván#kuratórium#rektor#rektorválasztás

Címlapról ajánljuk