Belföld

Kitört a balhé Ferihegyen, nem mindenkinek jutott ülőhely a Wizz Air gépén

rtl.hurtl.hu

2023. június 1. 20:40

Az utasok közül többen felháborodtak a késés miatt, majd miután kiderült, hogy túlfoglalás miatt nem jutott ülőhely mindenkinek, az egyik utas illetéktelenül feljutott a fedélzetre. A légiutas-kísérők próbáltak intézkedni, de ő agresszív viselkedést tanúsított, így kénytelenek voltak rendőrt hívni.  

Minden utast leszállítottak, majd több órás késéssel indult csak el a Wizz Air csütörtök reggeli Budapest-Nápoly járata, miután balhézó utasok tartózkodtak illetéktelenül a fedélzeten – értesült a Blikk.

A lapnak a légitársaság is megerősítette a történteket. Mint írják, az Európa Liga budapesti döntője következtében a szokásosnál jóval nagyobb forgalom alakult ki június 1-jén a Liszt Ferenc repülőtéren, így az érintett járata nem tudott menetrendszerűen elindulni.

Az utasok közül többen felháborodtak a késés miatt, majd miután kiderült, hogy túlfoglalás miatt nem jutott ülőhely mindenkinek, az egyik utas a személyzet kérése ellenére feljutott a gépre.

Mint kiderült, a földi kiszolgáló személyzet hibájából tudott feljutni. Mivel a fedélzeten eggyel több utas volt, mint szabad ülőhely, a repülőgép nem tudott felszállni. A légiutas-kísérők próbáltak intézkedni, de az érintett utas agresszív viselkedést tanúsított, így kénytelenek voltak rendőrt hívni.  

A történtek miatt minden utast le kellett szállítani, és újra megkezdeni az utasfelvételt.

A szám szerint négy erőszakos utas nem léphetett újra a gépre, a Wizz Air elnézést kért a kellemetlenségekért, kártérítést és ingyenes átfoglalást ajánlott az érintetteknek. Azonban senki nem akart élni a lehetőséggel, így a járat reggel 7 óra helyett csak dél körül tudott felszállni.

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA / Bizományosi:

#Belföld#wizz air#késés#budapest airport#reptér#rendőri intézkedés#erőszakos#utasok

Címlapról ajánljuk