Belföld

Egy évig se bírta Rácz Zsófia miniszteri biztosként, lemondott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 1. 8:56

A 25 éves Rácz Zsófia miniszteri biztosként azt szerette volna elérni, ha a fiatalok azt érzik, „érdemes helyben maradniuk”.

Lemondott posztjáról Rácz Zsófia, a Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, vette észre a Blikk a szerda este kiadott Magyar Közlönyben megjelent miniszteri utasítást.

Rácz Zsófia politikai karrierje 2019-ben indult be, amikor 22 évesen kinevezték az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős államtitkárává. Kinevezéséhez külön törvényt módosított a kormány, mivel a fiatal helyettes államtitkárnak kinevezésekor még nem volt diplomája.

Egy évig se bírta Rácz Zsófia miniszteri biztosként, lemondott
Forrás: Magyar közlöny

Rácz Zsófia tavaly júliusban lépett feljebb a közigazgatási ranglétrán: a Területfejlesztési Minisztériumnál miniszteri biztosnak nevezték ki Navracsics Tibor területfejlesztési és európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter mellé.


Új pozíciójában Navracsics Tibor azt kérte tőle, hogy járja az országot, és gyűjtse be a fiatalok véleményét, például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen.

A vízióm az, hogy a területfejlesztés eszközein keresztül el tudjuk érni, hogy a magyar fiatalok azt érezzék: érdemes helyben maradniuk, éljenek akár egy megyeszékhelyen vagy éppen egy zsákfaluban 

– mondta akkor Rácz Zsófia.

Rácz Zsófia nem ápolt jó viszonyt médiával, erről az interjúban azt mondta, tudta, hogy mire vállalkozik, de a gyakorlatban más volt megélni azt, hogy „közszereplőként az ember köteles tűrni az alaptalan és tényeket nem tükröző kritikákat, illetve a rosszindulatú személyeskedést és karaktergyilkosságot”.


A miniszteri biztos lemondásának okairól egyelőre nem tudni semmit, így az sem világos, hogy kap-e újabb pozíciót az Orbán-kormányzatban.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#Rácz Zsófia#miniszteri biztos#lemondott#navracsics tibor#területfejlesztési minisztérium

Címlapról ajánljuk