Belföld

Toroczkai terrorszervezetté nyilváníttatná az Antifát

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 15:44

A szélsőjobboldali politikus a kormánynál kilincsel, hogy javasolják az Európai Tanácsnak az Antifa felvételét a terrorcselekményekben részt vevők listájára.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, illetve frakcióvezetője terrorista szervezetté nyilváníttatná az Antifát – írja a 24.hu.

A cikk szerint a nemzetközi terrorizmus visszaszorítása, a terrortámadások megelőzése és az Európai Unió polgárainak fokozottabb biztonsága érdekében kezdeményezi, hogy a kormány javasolja az Európai Tanácsnak a mozgalom felvételét a terrorcselekményekben részt vevők listájára.

A szélsőjobboldali politikus úgy találta, hogy a szélsőbaloldalhoz köthető csoportok egyre több merényletet követnek el világszerte. Azt is hozzátette, ha az Antifát az Európai Unión belüli terrorszervezetté nyilvánítanák, akkor a tagállamok rendőrségi és igazságügyi szervei között javulna az együttműködés, illetve a mozgalom pénz- és egyéb vagyoni eszközeinek befagyasztására is lehetőség lenne.

A Mi Hazánk majálisán egyébként szinte rocksztárként köszöntötték, lapogatták, ölelgették és csókolgatták a nemrég szabadult Budaházy Györgyöt, akit terrorizmusért jogerősen elítéltek és nemrég Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott. 

Nyitókép: Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke beszél a Sándor-palota előtt rendezett fáklyás tüntetésen 2022. november 9-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#antifa#toroczkai lászló#mi hazánk mozgalom#terrorszervezet#európai tanács

Címlapról ajánljuk