Belföld

Autójához és telefonjához is ragaszkodik a menesztett szekszárdi polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 11:08

A képviselők szerint nem befolyásolja döntésüket, hogy Ács Rezső megtámadja-e azt jogi úton.

Hiába állapított meg összeférhetetlenséget a közgyűlés, Szekszárd polgármestere ragaszkodik a posztjához és jogi úton akarja megtámadni a döntést – számolt be az ATV.

Mint arról korábban írtunk, kormánypárti és ellenzéki képviselők is megszavazták azt a határozatot, amely szerint Ács Rezső nem töltheti be a tisztséget. Ez már pénteken hatályba lépett, de aznap a városvezető bement hivatalába és ott közölte, hogy megtámadja a döntést. Emellett igényt tart a fizetésére, szolgálati autójára és telefonjára is.

A szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője, Máté Péter azt mondta, az ő olvasatában május 25-ével megszűnt a polgármester munkaviszonya és ezzel a bérezése is, az autót pedig vissza kell venni tőle.

A közgyűlés arról is döntött, hogy Ács Rezső feladatait egy még meg nem nevezett ügyvivő veszi át. Bomba Gábor ellenzéki frakcióvezető szerint nincs baj azzal, hogy Ács Rezső bejár a városházába, mert a felmondását kell intéznie. Azt nem tudja, miért ragaszkodik a polgármester a funkciójához, amit nem tud ellátni. Bomba szerint Áccsal nem lehet kommunikálni sem írásban, sem szóban.

Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő szerint közel harmincmilliárd forinttól esett el a város az elmúlt években, mert nem tudták a megítélt támogatásokat felhasználni. A képviselők szerint az Ács Rezső menesztéséről szóló döntésük hatályba lépését nem befolyásolja, hogy a polgármester azt jogi útra tereli-e vagy sem.

Nyitókép: MTI / Sóki Tamás

#Belföld#szekszárd#Ács Rezső#polgármester#összeférhetetlenség

Címlapról ajánljuk