Belföld

Találják ki, milyen program zajlik a brüsszeli Liszt Intézetben a lemondott Carson Coma koncert helyett

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 20:58

Semmilyen. Pedig korábban programütközésre hivatkozva fújták le a koncertet a szervezők. 

A Carson Coma nevű népszerű magyar együttes a brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben lépett volna fel május 30-án, írtuk korábban, azonban a kormányzati fenntartású intézmény később közölte, hogy a koncert programütközés miatt elmarad.

A kormánykritikus hangvétel és a koncert lemondása között elvileg nincs ok-okozati összefüggés, de a Telex már korábban is rávilágított, hogy „az esemény törlése nem sokkal azután történt, hogy a zenekar kiadott egy erősen kormánykritikus dalt és klipet, illetve a frontember egy kecskeméti koncerten fakadt ki a tanáraikért tüntető diákok és egy mém miatt a kollégiumából kirúgott fiú esete miatt”.

Kedden, a koncert napján a lap egyik brüsszeli olvasója lefotózta, hogy 

az intézet zárva van, bent sincs mozgolódás, csupán egy arról szóló üzenet várta az arra látogatókat, hogy a koncert technikai okokból elmarad, sajnálják.

A Telex most azt írja, hogy érdeklődtek a brüsszeli magyar nagykövetségen, hogy az elmaradó koncert helyett milyen rendezvény lesz. Ekkor azt a választ kapták, hogy semmilyen, és nem is terveznek semmit. Amikor a Telex nevében kérdezték ugyanezt, 

némi huzakodás után azt a választ kapták, hogy belsős, nem nyilvános program lesz május 30-án a Liszt Ferenc Intézetben.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Belföld#Carson Coma#liszt ferenc intézet#liszt intézet#brüsszel#dal

Címlapról ajánljuk